Carbonara med linser

exnbpastanbpastahbpastaIbland har jag sånna pasta cravings så jag kan spricka, det är bara för gott! Idag hade jag ett rejält sug efter pasta. Jag ville ha något som gick snabbt och lätt. Har aldrig gjort en carbonara förr. Fick kika på ett recept bara för att se hur man skulle gå tillväga. Alltså jag ljuger inte om denna rätten endast tog 20 min att göra och den smaka fantastiskt! Såklart så gjorde jag den på mitt sätt. Jag hade lite kokta linser över som jag koka i helgen som fick följa med i ner i carbonaran. Var inte rädd för att experimentera med smaker och råvaror.

Såhär gjorde jag iallafall
Ingridienser till ca 2 port
Spagetti
3 tsk Salt
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 dl västerbottenost
2 dl röda linser (kokta själv) 
2 äggulor (från en lokal hönsgård)

Gör såhär:
1. Koka upp pastavatten, rikligt med salt! När vattnet kokar häll i pastan.
2. Hacka och stek upp löken med vitlöken. När löken fått färg stäng av plattan och låt svalna. Häll i de färdigkokta linserna.
3. Blanda ihop osten med äggulorna i en skål, tillsätt 1/2 tsk svartpeppar.
4. När pastan kokat klart spara lite pastavatten för att få såsen krämig.
5. Blanda ihop ostsåsen, löken & linserna ner i pastan. Tillsätt 1 dl av pastavattnet. Addera mer vatten efter smak och tycke.

Svårare än såhär blir det inte! Jag själv blev förvånad över hur snabbt det gick. Ska prova på det här fler ggr. Här kan man även byta ut osten mot en valfri man har hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s