Smaker från Söderåsen

a%cc%88pple1
NBäpple.jpgÄppelmust och äpplen från Gård Gripen i Norra Vram

De saker som jag väljer att lägga lite extra pengar på är lokala råvaror. Igår besökte jag Smaker från Söderåsen. Det är en matmarknad i Skåne där lokala odlare och producenter säljer sina varor samt gör sig hörda. Där fanns allt ifrån ost, kött, frukt och grönsaker. Jag kom hem med några kilo äpplen samt några flaskor lokalproducerad äppelmust. Fick information om att äpplena var obesprutade och att det håller i ca 3 veckor om de står mörkt och kallt. Vilken lycka!!

Jag kan varmt rekommendera dig att söka upp lokala matmarknader där du bor. Det är ett härligt sätt att upptäcka nya smultronställen där du kan finna underbara råvaror odlade med kärlek.Ett annat tips är om du ser något äppleträd på en tomt, tveka inte att kontakta markägaren om du kan få plocka några äpplen. För att äta lokala råvaror är något av det bästa valet du kan göra. Plus att det smakar så mycket bättre. Klokt krubb när det är som bäst! (;

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s